Så håller du dina naglar fina i vinter

Visst är vintern underbar, men när luften blir kall och torr blir även naglarna skörare och det blir svårare att hålla naglarna fina i vinter. När du har nagelförstärkning eller nagelförlängningar är det viktigt att du tar hand om dina naglar på rätt sätt.

Det vanligaste problemet är att nageln blir för torr, och det innebär att de då “tappar formen”. Gelen “flexar” inte med en sådan förändring i nageln, det innebär att sprickor mellan gel och nagel uppstår. I sin tur leder det till sämre hållbarhet för nagelförstärkningen, och att naglarna inte ser lika bra ut som de borde.

Men det går att förebygga med några enkla knep, läs nedan.

Recept för naglar fina i vinter

  1. Handdiskar du? Använd alltid diskhandskar i så fall.
    Diskmedel och vatten torkar ut både händer och naglar.

  2. Återfukta naglar och händer med nagelolja och handcreme!
    Använd handcreme och framförallt nagelolja för att tillföra fukt till naglarna. Jag säljer Light Elegance “LEpro Cuticle Oil” nagelolja på salongen, som passar ihop med Light Elegance lackgeler på molekylär nivå (ett hett tips att införskaffa!).
    Om du har möjlighet, gör detta flera gånger per dag.

  3. Använd skonsamma handtvålar – eller helst olja
    Även tvålar torkar ut händerna, så om du kan använda en tvättolja istället för vanlig handtvål så är det bättre. Men glöm inte bort att återfukta med handcreme och nagelolja! 🙂

  4. Skrubba och peela händerna 1-2 gånger i veckan 
    Det hjälper bl.a. för handcreme att sjunka in snabbare i huden. Om du vill ge dina händer en riktig boost kan du boka in spa-behandling med manikyr hos mig, läs mer om behandlingarna här.

Vill du också ha naglar fina i vinter? Jag hjälper dig gärna med manikyr, pedikyr, nagelförstärkningar och nagelförlängningar. Boka tid hos mig!